Menu Sluiten

Fez Tegels


Fez tegels

Zelliges zillij ook wel marokkaanse wandtegels genoemd werden oorspronkelijk alleen vervaardigd met aarde uit de marokkaanse stad fez. Tijdens het productieproces wordt de kleu met de hand vormgegeven voorzien van een laagje email en gebakken in een traditionele houtoven fez tegels brengt meer op Dit zorgt voor de typische genuanceerde kleur omdat de temperatuur in de oven niet overal gelijk is. Het is een marokkanse kunstvorm die door de morgen naar europa is gebracht de voordelen van fez tegels Het meest bekende voorbeeld is de alhambra in granada. Vooral het grote kleurenpallet de mooire schakeringen en zuiderse dessins doe veel mensen kiezen voor deze prachtige tegels. Wil je ze in de badkamer gebruiken moet je wel rekening houden met volgende aandachtspunten . Zelliges de artisanale charme rechtstreeks uit marokko h.

Toggle navigation over ons producten inspiratie onderhoud diensten contact vloertegels wandtegels cementtegels terrastegels natuursteen toeslagstoffen faence bij top tegel vind je een uitgebreide collectie wandtegels voor de keuken aan een betaalbare prijs. Bij de laatste nieuwe trend op het vlak van wandbekleding plaatst men de vloer verder op de wand fez tegels schatting aanvragen Zo krijg je een strak en harmonisch geheel. Metrotegels metrotegels zijn al enkele jaren een vaste waarde in de keuken en hebben hun naam te danken aan het veelvuldig gebruik in de parijse metro stations begin ste eeuw. Het lijkt alsof deze wandtegels naadloos tegen elkaar geplaatst worden maar toch moet er een kleine voeg van mm voorzien worden Enige opheldering over fez tegels Wanneer je dit niet doet zullen de nade.

Interesse in Fez tegels

Home portfolio expertise team nieuws contact nieuws marrakech imperiale stad posted by bonsai on mar in copywriting fotografie no comments marrakech werd in de elfde eeuw gesticht door de berberdynastie van de almoraviden fez tegels zijn vaak veelgevraagd Deze berbers kwamen uit de sahara en hadden eerst taroudant als hoofdstad nog steeds de zuster van marrakech genoemd. Van deze eerste dynastie rest ons vandaag alleen de koubba al badiyin en enkele delen van de stadswallen. De almoraviden legden ook een ondergronds irrigatiesysteem aan waardoor de stad voorzien werd van water en zo een vruchtbare oase werd. Zeker is dat marrakech snel groeide en een waardige hoofdstad werd van een sultanaat dat zich uitstrekte van de senegal tot en met het huidige andalusi. De stad was rijk en mondain en profiteerde van de karavaanhandel in goud en ivoor tussen subsaharisch afrika en europa Een beschouwing over fez tegels Hoewel de almoraviden een sterke religieuze inspiratie hadden gingen zij ten onder aan hun imperialistisch succes. De almohaden de almohaden een orthodoxe moslimbeweging onder leiding van ibn toumert .

Het bourgondisch huis nv home natuursteen wandtegels wandtegels hollandse witjes witjes zijn replica s van nederlandse wandtegels zoals die honderden jaren geleden gemaakt werden. Er was bloeiende tegelcultuur in nederland en de witjes werden op grote schaal verwerkt in het interieur fez tegels raming aanvragen Bijzonder aan de witjes is de subtiele kleurschakering die je binnen n baksel aantreft. Behalve de bijna zuiver witte tegels zijn er tegels die neigen naar roze blauw groen of grijs Wat verstaan we onder fez tegels Op een groter oppervlak zorgt dat voor een levendig effect. Die oude tegels waren bovendien gecraqueleerd en voorzien van puntjes . Zij zijn als het ware een van de kenmerken van authenticiteit. De wandtegel die wij aanbieden kunnen wij in verschillende uitvoeringen leveren in n kleur of met kleurschakeringen met zonder craquel zelliges in mar.

Overslaan en naar de inhoud gaan home over ons materialen cemt tegels granito tegels keramiek binnen en buiten mozaeken natuursteen keramische platen parket plaatsing toonzaal zwembaden blog contact andere site materialen category any fez tegels lijst cement tegels granito tegels keramiek binnen en buiten mozaeken natuursteen keramische platen parket anycement tegelsgranito tegelskeramiek binnen en buitenmozaekennatuursteenkeramische platenparket lalegno parket allerlei een selectie tegels allerlei een selectie tege granito tegels big flakes vintage v minimalism tegels bekijk onze keuze in fez tegels cement tegels monochrome natuursteen look beton look tegels hout look tegels cement tegels vintage simyra tegels desert pearl tegels fez tegels geborsteld chrystal blue tegels varia tegels belgische blauwe steen enoskin vietnam blue tegels geschuurd vietnam blue tegels gevlamd irish blue tegels gevlamd belgische blauwe steen gezaagd belgische blauwe steen gezaagd granito medium f.